Valg af stetoskop

HVILKET STETOSKOP PASSER BEST TIL DIG?

Udviklingen af de første stetoskoper stammer fra det 18. århundrede. Der er mange typer af stetoskoper til salg i forskellige pris og kwaliteits klasser. Stetoskopet, som er mest egnet til dig, afhænger primært af de særlige kendetegn ved stetoskopet og det program, du ønsker.

Ved at bruge nedenstående oplysninger, kan du vælge mellem de forskellige stethoscoper på NurseOClock DK og købe stetoskopet der er egnet til dig.

 

materiale stetoskop

1. MATERIALE

Bryststykket af rustfrit stål er meget præcist fremstillet,herved slutter membranen godt til brystkassen, dette giver et solidt og følsomt lydsignal.Rustfrit stål bryststykke giver den bedste kwalitet.

Et metal bryststykke er mindre følsomt end et rustfri bryst stykke. Prisen er derfor lavere end hos et RVS bryststykke.

Et aluminium bryststykke vejer mindre, men er også det mindst følsomme.

 

Rør stetoskoper

2. ENKEL ELLER EN DOBBELTSLANGE

Et stetoskop har en enkel eller en dobbelt slange.
Hos en enkel slange er den ene ende forbundet med bryststykket, slangen deles derefter i to, ved ørebøjlen, hvorfra der går en til hvert øre.

Dobbeltslanget stetoskop har to slanger på bryststykket, hvorfra begge slanger går til hver sit øre.Hos Rappaport stetoskop bruger man to løse slanger. Littmann Cardiology111, Master Cardiology og CardiologySTC har skjult de løse slanger i en slange. Et dobbeltslanget stetoskop er mere følsomt end et enkeltslanget stetoskop.

 

bell stethoscope

3. BRYSTSTYKKE

Enkeltsidigt bryststykke har en membran i den ene side.Dette bryststykke bruges ofte af cardiologer, for at lytte til hjertet.En enkeltsidig bryststykke har generelt et bredt frekvensområde..

Dobbeltsidigt stetoskop er det mest solgte.Dette bryststykke har en side med en membran for at lytte til høje frekvenser (hjerte), den anden side har en klokke, hvormed der kan lyttes til lavfrekvens lyde( lunge) Når et dobbeltsidigt stetoskop anvendes, skal man åbne klokken eller membranen ved at rotere bryststykket. Når klokken er åben er membranen lukket, og omvendt.

 

membrane stethoscope

4. MEMBRAN

Membranen sikrer, at lydbølgerne indsamles og transporteres gennem slangen til det lyttende øre. En membran skal have en høj grad af fleksibilitet og pålidelighed, og en minimale følsomhed for deformation.
En justerbar membran sikrer, at høje og lave frekvenserkan samles. Med normalt tryk absorberes de lave frekvenser hvis derkommer mere pres på kan man lytte til de høje frekvenser.

 

acoustic electronic stethoscope

5. AKUSTISK ELLER ELEKTRONISK

Akustiske stetoskoper er de mest solgte.Disse er de traditionelle stetoskoper, der anvender luft i slangen, for at overføre lyd til det lyttende øre.

Elektroniske stetoskoper bliver mere og mere populære. I disse stetoskoper, bliver signalet forstærkes (op til 24x), og den omgivende støj reduceres. Resultatet er,at der kan lyttes mere præcist.
Littmann 3200 er et elektronisk stetoskop, der kan oprette forbindelse til en computer via Bluetooth. Dette gør det nemt at lade kolleger høre med, og gemme lyd optagelser til senere brug.

 
6. ANVENDELSE

Student

Sygeplejesker

Social og Sundheds Assistent

Praktiserende Læge

Cardiolog

Lungespecialist

Børnelæge

Narkoselæge

Vagtlæge

Dyrlæge

 

brands stethoscopes

7. MERKER

MedToolz stetoskoper har en god pris/ kwalitet forhold.

Prestige Medical er et amerikansk mærke, som tilbyder stetoskoper til en fordelagtig pris.

Littmann er nummer 1 inden for stetoskoper. Littmann stetoskoper er af høj kwalitet.

 

Littmann 

 Klik her for en printervenlig version (PDF)

 

8. OVERBLIK
Nedenfor finder de et sammendrag af stetoskoper og vurderinger fra vores sortiment. 
 

PROFESSION

  ANVENDELSE   DETAILJER   SCORE   VALG    
Student   Blodtryk, begrænset, fysisk, eksamen, auskultation, undersøgelse og diagnose.   Cute stetoskop til en attraktiv pris. Ideel til nybegyndere studerende eller for reklamemateriale / osv.   6   MedToolz Basic    
                     
Sygeplejesker Læger under uddannelse  

Auskultation 

  Bedre lyd på grund af den dobbelte slange.    6+   Sprague Rappaport  

 

                     
 Sygeplejesker  Sygeplejeskerin under  uddannelse    Fysisk            Eksamen  Diagnoses   Standard Rustfrit stål stetoskop til en attraktiv pris.    7   MedToolz Dual Head    
                     
 Sygeplejesker  Sygeplejeskerin under  uddannelse    Auskultation  Blodtryk   Kvalitet stetoskop til sygeplejersker.    7   Littmann Select    
                     
 Lærer      Sygeplejesker og  Læger under  uddannelse    Auskultation    På grund af den dobbelte ørebøjle kan der blive lyttet til af to personer samtidig..    8   Prestige Medical Leraren Stethoscoop    
                     
 Lærer                    Læger under  uddannelse    Auskultation  Diagnose   Det mest populære stetoskop i verden.    8   Littmann Classic II SE    
                     
Børnelæge    Auskultation  Diagnose   Stetoskoper, især til auskultation af børn.    8   Littmann Pediatric Littmann Infant    
                     

Praktiserende Læge, Cardiog og Lungespecialister

   Auskultation  Diagnose   Stetoskop med fremragende akustik til både store og små hjerter.    9   Littmann Cardiology III Dual Head    
                     
Cardiolog    Auskultation  Diagnose   Stetoskop med overlegne akustiske egenskaber med et unikt og patenteret design bryststykke.    9+   Littmann Cardiology S.T.C.    
                     
 Cardiolog    Pulmonologist  

 Auskultation  Diagnose

  Elektronisk stetoskop med ANR, AFP og Bluetooth.    10+   Littmann 3200